Инициатива по повод 17 май – Международен ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста

Светът отбелязва датата 17 май като Международен ден на предизвикателството, а България – като Национален ден на спортиста.

По случай Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста г-н Каракиев отправя спортно предизвикателство към учениците от Трето основно училище „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев.

Нека да си подарим един прекрасен и незабравим спортен празник, защото спортът е здраве и начин на живот.

Предизвикателството на г-н Каракиев

Регламент на състезанието

Всеки, който желае да се включи в спортната проява трябва да изпрати клип, на който в рамките на 60 секунди изпълнява лицеви опори, по показаната от г-н Каракиев техника на изпълнение.

Участниците, които направят 20 и повече лицеви опори с правилната техника, да изпратят видеоклип до 7 май на г-жа Балтаджиева (скайп или вайбър).

На 11.05.2020 г. ще бъдат публикувани имената на участниците, класирани за втори етап на състезанието.

Успех на всички приели предизвикателството!

Международният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983г. в над 100 страни на всички континенти. Българското предизвикателство дебютира на 26.05.1993 г. в гр. София.

Денят на българския спорт се празнува от 2005 година. На 17 май 1894 година в гр. София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението. Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер. За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика. Те основават и емблематичната гимнастическа организация „Юнак“. Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри през 1896 г. в Атина.