За нас

В Трето основно училище „Братя Миладинови”, гр. Гоце Делчев се изучават всички спортове, включени в общообразователната подготовка. В часовете за спортни дейности учениците имат възможност да овладяват ракетните спортове като тенис на корт, бадминтон и тенис на маса.

За организиране и изпълнение на спортни прояви и състезания в училището е сформирана комисия за спорт и туризъм.  Основната цел на комисията е да развива физическите качества на учениците и да създава оптимални условия за изява на спортните им възможности. За изпълнение на целта, всяка година се изготвя спортен календар. Традиционно в училището се провеждат:  велопоход на 22 септември, състезанието „Лъвски скок” на 19 февруари и др.

Многобройни са спортните упехи, постигнати от нашите възпитаници. Ежегодно участваме в Ученическите спортни игри и заемаме призовите места. През 2017 г. ни бе връчена Купата на шампионите за най-много спечелени първи места в ежегодния Есенен турнир, организиран от Община Гоце Делчев. Най-големи успехи през годините е завоювал отборът по хандбал. Първо място на финалите на Ученическите игри през 2002 г. и 2005 г., второ място на зоналния етап през 2017 г.